Turkinhoidon kompastuskivet

Mercurites
1 min readAug 25, 2023

--

Koira takkuuntuu ja takkuja on vaikea avata. Mitkä ovat turkinhoidon kompastuskivet?

  1. Epäsäännöllinen turkinhoito

Koiran turkkia ei hoideta säännöllisesti. Epäsäännöllisyys ja ajatus ”joskus ja jouluna” ei kanna turkinhoidossa pitkälle. “Se minkä taakseen jättää sen edestään löytää”- fraasi sopii erinomaisesti turkinhoitoon.

2. Huolimattomuus

Turkki hoidetaan vasemmalla kädellä hutaisten. Turkinhoidosta ei pidä tehdä nopeuskilpailua. Huolellisuuteen kuuluu turkin läpikäyminen karva karvalta, juuresta latvaan. Tässä asiassa ei kannata oikoa! Kun asiat tekee huolellisesti, ei seuraavalla kerralla aikaa mene niin kauaa.

3. Turkki jää kosteaksi

Suurin syy takuille on, kun turkki jätetään kosteaksi. Kostea, puoliksi kuivattu turkki on pahin mahdollinen kasvualusta takuille. Huolellinen kuivaaminen on kaiken a ja o.

4. Likaisuus

Turkki jää likaiseksi. Koira on pestävä kunnolla ihoa myöten, että kaikki lika lähtee. Likainen turkki takkuuntuu helpommin kuin puhdas. Lika kuluttaa karvaa. Likainen latva ja karvan pinta vaurioituu, jolloin karva takkuuntuu helpommin.

5. Vääränlaiset aineet ja välineet

Vääränlaisilla aineilla ja välineillä syntyy vain vahinkoa. Valitse koirasi turkinlaadulle sopivat tuotteet ja välineet. Kasvattaja, muut rodun harrastajat ja trimmaajat osaavat suositella varmasti sopivia välineitä ja aineita juuri sinun koirasi turkille.

--

--

Mercurites

Turkinhoidon & trimmauksen videokursseja koirien omistajille. Tavoitteenamme on lisätä koirien hyvinvointia kaikkialla. www.mercurites.com