Trimmaajan top-3 harjat

Mercurites
2 min readOct 13, 2023

Harjoja löytyy nykymarkkinoilta valtavasti erilaisia. Mistä sitten tunnistaa sopivan harjan? Mikä käy juuri sille omalle rodulle, koiralle ja yksilölle? Tärkeintä on tietää oman koiran turkinlaatu. Onko turkki pehmeä vai kova, silkkinen ja karkea? Harja valitaan ensisijaisesti turkin laadun mukaan. Sen jälkeen kannattaa kokeilla, mikä sopii omaan käteen hyvin. Harja itsessään ei poista takkuja tai tee turkista suoraa, vaan harjaa täytyy myös osata käyttää oikein. Riippuen jälleen turkki tyypistä, harjataan joko vasta-tai myötäkarvaan. Kolmantena kannattaa kiinnittää huomiota hintaan. Kaikken kallein ei aina ole se paras tai toisinpäin, ettei se halvin välttämättä ole huonoin.

Harjat ovat kulutustavaraa, joten huono piikkiset kannattaa vaihtaa kokonaan uuteen harjaan. Harjaa valikoidessa kannattaa ottaa huomioon harjan pestävyys. Harja on nimittäin syytä pestä, jos kovin likaista koiraa harjailee. Harjoista kannattaa kysellä vinkkejä kanssa-harrastajilta, kasvattajalta tai trimmaajalta, että löydät sopivan harjan omalle rodullesi.

Harjoista kysellään paljon, joten alla minun top-3 harjaa, joista en trimmaajana luopuisi. Kaikki kolme harjaa ovat hieman erilaisiin käyttötarkoituksiin.

1. Activet

Tämä on paras karsta takkujen selvitykseen. Kahden puoliset muotoillut piikit avaavat pahimmatkin takut. Soveltuu kaikille roduille takkujen selvitykseen. Takkujen selvitykseen kannattaa lisäksi käyttää harjan ja takun välissä hoitosuihketta. Suihke auttaa avaamaan takkua ja suojaamaan muuta karvaa. Takkujen aukominen täytyy tehdä hellävaroen, ettei koiraan satu ja ettei turkki vahingoitu.

ActiVetin takkukarsta

2. DoggyMan

Klassikko karsta pystyturkkisille -ja pohjavillaisille roduille. Tässä karstassa hinta-laatusuhde kohtaa. Piikit ovat muotoillut ja muovisen ulkoasun vuoksi karsta kestää myös pesemistä.

DoggyManin karstoja. Markkinoilta löytyy kolmea kokoa. Kuvassa keskikokoinen.

3. Mason Pearson

Tämä on yksinkertaisesti paras sekoiteharja, mitä markkinoilta löytyy. Sopii laskeutuville -ja hienolaatuisille turkeille. Tällä harjalla ei voi oikein saada aikaiseksi vahinkoa turkkiin. Pahojen takkujen selvitykseen ei niinkään sovi, mutta perus harjaamiseen kyllä.

Mason Pearsonin sekoiteharja sisältää nylonia ja villisian karvaa.

Terkuin, trimmaaja-Laura

--

--

Mercurites

Turkinhoidon & trimmauksen videokursseja koirien omistajille. Tavoitteenamme on lisätä koirien hyvinvointia kaikkialla. www.mercurites.com