NÄILLÄ TURKINHOITO TUOTTEILLA ONNISTUT!

Shampoita, hoitoaineita, harjoja ja kampoja on nykyään markkinoilla valtava määrä eri merkkien sisällä. Mistä tietää, mikä sopii omalle koiralle? Miten voi löytää hyvät perusaineet- ja välineet turkinhoitoon? Vinkkejä kannattaa kysyä kasvattajilta, kanssaharrastajilta, trimmaajilta ja tuotteiden edustajilta/myyjiltä. Ajattelin avata teille nyt muutamia omia suosikki tuotteitani.

Kuvassa cockerspanielin pentu sekä “salaiset aseet” takkujen poistoon: kampa ja karsta!

Shampoot

#1 Allsystems Super Cleaning&Conditioning

Tätä shampoota on ollut niin kauan markkinoilla, kuin minulla on ollut koiria, eli 17 vuotta. Taisin saada ensimmäisen koirani penturepussa mukaan ko. shampoota. Ja edelleen käytän tätä shampoota silloin tällöin pesuihin. Shampoo on erittäin syväpuhdistava, joten ihan joka pesuun en tätä käytä. Trimmaamalla päivittäisessä käytössä asiakaskoiriin.

EZ-Groom Filthy Beast ja Maxim Impact

Nämä molemmat shampoot ovat olleet käytössäni pitkään. Filthy Beastissa on jotenkin appelsiinimainen tuoksu ja Maxim Impactissa kirsikkainen. Erittäin hyviä ja riittoisia perusshampoita, jotka pesevät ja vaahtoavat hyvin.

EZ-Groom Silky Almond

Riittoisa ja hoitava shampoo. Tekee turkista liukkaan ja pehmeän. Rakastan tämän shampoon mantelin tuoksua! Käytän usein koirille, joiden turkki on hieman kuivahko ja haluan siitä pehmeämmän.

Chris Christensen Spectrum One

Pesevä shampoo, joka tuo turkkiin ryhtiä. Sopii erinomaisesti villakoirille ja bichoneille. Enimmäkseen käytössä näyttelypesuissa. Vaahtoaa hyvin. Miellyttävä tuoksu.

Chris Christensen Miracle Repair

Hoitava ja korjaava shampoo. Käytän kuiville ja huonokuntoisille turkeille. Shampoo tuoksuu hyvälle. Vaahtoaa hyvin, mutta on hieman työläs huuhtoa turkista, sillä ei huuhtoudu niin hyvin kuin monet muut shampoot. J

Crown Royale Biovite OB

Rakastan tämänkin shampoon tuoksua! Shampoo vaahtoaa hyvin, mutta se pitää sekoittaa kunnolla ja oikeasti kuumaan veteen, jotta se sekoittuu kunnolla. Sarjan alta löytyy kolme eri shampoota: #1 hienolle, #2 normaalille ja #3 karkealle turkille. Meidän apsoilla on käytössä #2. Tämäkin on yksi kestosuosikki shampoo apsoillamme.

Jean Peau Snow White & EZ-Groom Crystal White

Valkaisevia shampoita. Vaahtovat hyvin. Molemmissa miellyttävä tuoksu. En ole kummallakaan pelkästään pessyt vaan alle aina ensin pesu jollain muulla perusshampoolla, joten en osaa sanoa, kuinka hyvin pelkästään pesisi. Käytän valkaisevia shampoita ainoastaan näyttelypesuihin.

Fairy ja Marseille-palasaippua

Näillä lähtee pahimmatkin liat syksyn/kevään rapakintuista!

Olipa käytössäsi mikä shampoo vain, on tärkeää vaahdottaa shampoo hyvin turkkiin.

Hoitoaineet

EZ-Groom Silky Almond

Erittäin riittoisa. Rakastan tätä tuoksua, kuten saman sarjan shampoonkin. Sopinut erinomaisesti meidän toisen apsomme turkille, joka tarvitsee kunnon tehokosteutushoitoa huonojen kelien aikaan, kun turkki on kovalla rasituksella.

Kelco Cherry & Kelco Apple Oats

Erittäin riittoisia perushoitoaineita, jotka käy turkille kuin turkille. Molemmat tuoksuu niin hyvälle, että tekisi mieli syödä näitä. Nimensä mukaan Cherry tuoksuu kirsikalle ja Apple Oats omenalle. Vaativat kunnon sekoituksen, jotta liukenevat kunnolla veteen. Käytän näitä kumpaakin trimmaamolla asiakaskoiriin mopsista — samojediin ja yorkkiin. Käytössä myös bichoneilla ja apsoillamme.

Kelco Ultra Silk

Erittäin hoitava ja ”siloittava” hoitoaine. Tekee turkista helposti käsiteltävän. Erittäin riittoisa. Ihana tuoksu. Käytän paljon omille bichoneille, silloin kun haluan turkkien olevan erittäin hoidettuja.

Chris Christensen Spectrum One

Kuten saman sarjan shampookin, tuo tämä hoitoaine ryhtiä turkille latistamatta sitä. Käytän lähinnä näyttelyihin, jos haluan turkille ryhtiä. Arkena en välitä, vaikka turkit olisivat lätistyneitä. Sopii erityisesti pystyturkkisille, kuten villakoirille ja bichoneille yms.

Chris Christensen Miracle Repair

Korjaava hoitoaine. Tuoksuu hyvälle ja sopii turkeille, jotka tarvitsevat kunnon hoitoa. Hoitoaine on hieman työläs huuhtoa turkista, sillä tätä hoitoainetta ei kannata jättää turkkiin yhtään. Muutaman kerran olen huuhtonut turkin huolimattomasti ja sen huomaa kuivatessa, sillä turkki ei meinaa kuivua ja jää tahmeaksi.

Crown Royale Condition Plus

Ehdoton suosikki tuote apsoillemme. Minun mielestä ihana tuoksu, kaikki eivät pidä. Tarvitsee kunnon sekoituksen veden kanssa, jotta liukenee kunnolla.

Plush Puppy Silk Protein Conditioner

Ollut käytössä apsoillamme. Ihana tuoksu, riittoisa ja sekoittuu hyvin. Hoitaa kuivaa turkkia ja tekee siitä kiiltävän. Tykkään tästäkin hoitoaineesta paljon!

Chris Christensen Spectrum One tekee turkille ryhtiä ja se sopiikin tämän vuoksi erinomaisesti esim. bichoneille ja villakoirille.

Harjausnesteet

Kelco DeMatt

Miellyttävä tuoksu, tekee turkista helposti harjattavan. Poistaa sähköisyyttä. Ollut käytössä bichoneilla ja apsoillamme.

Crown Royale Magic Touch

Tämä on ehdoton kestosuosikki pitkäkarvaisilla koirilla! Olen käyttänyt tätä tuotetta 13 vuotta ja edelleen meillä on tätä aina kaapissa. Pidän tästäkin tuoksusta, vaikka monet eivät tästä pidä. Tätä olen myös lorauttanut joskus hoitoaineen sekaan. Sarjasta löytyy jälleen kolmelle erilaiselle turkille: #1 hieno karva, #2 normaali karva ja #3 karkea karva. Meidän apsoilla käytössä #2.

Bio-Groom Mink Oil

Tätäkin tuotetta on ollut niin kauan markkinoilla, kun minulla on ollut koiria. Tuoksu on erittäin voimakas, jopa hyttysmyrkkymäinen, mutta silti pidän tästä hoitarista!

Plush Puppy Shine and Comb

Tämä on viimeistelysuihke turkille, joka antaa kiiltoa. Ehkä hieman öljymäinen, joten tämän kanssa on oltava varovainen, ettei tuotetta lipsahda turkkiin liikaa näyttelyissä.

Silkkitipat

Silkkitippoja löytyy monelta eri merkiltä, enkä ole huomannut huomattavaa eroa merkkejen välillä. Silkkitippoja käytän vähän on-off-tyyppisesti. Joskus on kausia, että enemmän ja joskus vähemmän. Yleensä apsoilla ponnareiden alla. Joskus olen myös laittanut muutaman tipan hoitoaineen joukkoon.

Lemppari tuotteet apsoillemme!

Välineet

Doggy Man- karstat

Hinta-laatusuhde pelittää näissä karstoissa. Näitäkin karstoja olen käyttänyt sen 17 vuotta ja käytän edelleen. Karstat ovat kulutus tavaraa, joten niitä on hyviä uusia aika-ajoin, kun piikit kuluvat tai painuvat tyynyn sisään.

Mason Pearson jouhiharja

Ehdoton suosikkiharja. Kestää vuosia, joten hintansa väärti. Käytössä apsoillamme.

Madan metallipiikkiharja

Kestosuosikki metallipiikkiharjoista. Hinta-laatusuhde kohdillaan. Eri kovuuksia, jotka menevät värin mukaan. Meidän apsoilla ollut käytössä vaaleanpunainen.

Suosikki harjoja ja karstoja.

ActiVet

Ihan paras karsta takkujen selvitykseen!

Kammat

Näitä meiltä löytyy melkoinen kasa. Tärkeää on löytää sellainen kampa, joka sopii ja tuntuu omaan käteen hyvältä. Suosikkeja ovat mm. Madanin musta antistaattinen metallikampa, Madanin alumiininen litteä kampa, Chris Christensenin Butter Comb, perinteinen Greyhound kampa ja iso metallinen kampa Big Brother.

Muutamia hyviä kampoja.

Nämä yllämainitut tuotteet ovat tosiaan minun suosikkejani, joita olen käyttänyt vuosia. Olen kokeillut myös paljon muitakin, joista löytyy erinomaisia vaihtoehtoja. Jostain syystä sitä vaan silti aina palaa näihin kestosuosikkeihin. Koirien kanssa sitä vaan aina yrittää etsiä vielä parempaa tuotetta ja sehän tässä kivaa onkin, kun voi aina kokeilla uutta! Merkkejä on niin paljon nykyään markkinoilla, että täysin mahdotonta käydä koko arsenaalia läpi. Kattavin turkinhoitotuotteiden valikoima löytyy Findogsilta.

terkuin, Laura Mercurites Oy

Ps. Blogin lukijoille 5% alennus rotukohtaisista turkinhoidon ja trimmauksen videokursseista. Käytä koodia: mercuritesblogi

Turkinhoidon & trimmauksen videokursseja koirien omistajille. Tavoitteenamme on lisätä koirien hyvinvointia kaikkialla. www.mercurites.com

Turkinhoidon & trimmauksen videokursseja koirien omistajille. Tavoitteenamme on lisätä koirien hyvinvointia kaikkialla. www.mercurites.com